06.05.2016 14:47

Sezonowo i lokalnie: wygraj udział w warsztatach kulinarnych

Jak przygotować sos holenderski albo pyszną sałatkę z dodatkiem liści szczawiu i pokrzywy? Jak pozornie banalne składniki zamienić w dania prawdziwych mistrzów? Tego dowiecie się już 17 maja podczas warsztatów kulinarnych.

warsztaty kulinarne

fot. Bazar Kocha

Słuchaczy ZET Chilli zapraszamy na pierwszy warsztat z cyklu "Sezonowo i lokalnie".  W trakcie spotkania skorzystamy z wiosennego urodzaju, okresu kiedy wszystko rośnie, nasza kuchnia staje się świeża i pełna kolorów. Różnorodność w składnikach uzupełniona będzie przez bogactwo technik kulinarnych i samych przepisów, które dostarczą nam trzy osoby prowadzące ten warsztat czyli ekipa Bazaru Kocha w osobach Marcin Koch, Tomasz Maćkowiak oraz Paula Mycka

Podstawowymi produktami będą szparagi, botwinka oraz rabarbar. Wykorzystamy również pędy sosny, szczaw, pokrzywę oraz mnóstwo przypraw i ziół. Będziemy gotować, piec i smażyć. Nauczymy się klarować masło i zrobimy z niego pyszny sos holenderski, który podamy z jajkiem w koszulce. Do szparagów przygotujemy również lekki winegret z dodatkiem orzechów i winogron. Z botwinki wyczarujemy pyszną sałatkę z dodatkiem liści szczawiu i pokrzywy.

Pierwszy warsztat odbędzie się już 17 maja w warszawskim Bazarze Kocha. Mamy dla Was 6 podwójnych zaproszeń na to wydarzenie.

Konkurs zakończony! Dziękujemy za wszystkie nadesłane propozycje.

Zwycięzcy:

1. Karolina G.

2. Monika P.

3. Barbara Sz.

4. Marta H.

5. Magda O.

6. Anna P.

Gratulujemy!

Dziękujemy za wysłanie zgłoszenia