15.07.2016 14:00

Targi Książki Kulinarnej Marty Gessler

To już czwarta edycja tego wyjątkowego wydarzenia. 

Targi Książki Kulinarnej Marty Gessler

Fotografia: East News

Targi Książki Kulinarnej są organizowane przez Martę Gessler, która na ten pomysł wpadła w 2013 roku i z powodzeniem rozwija ten projekt z roku na rok. Jest ona znaną i cenioną polską restauratorkę, autorkę felietonów, książek, projektantkę ogrodów, właścicielkę warszawskiej restauracji Qchnia Artystyczna w Zamku Ujazdowskim i kwiaciarni Warsztat Woni. 

To jedyne w Warszawie wydarzenie łączące książki i gotowanie, miłośników dobrego jedzenia, amatorów gotowania i ludzi ciekawych kulinarnego świata. Tegoroczne hasło przewodnie Targów Książki Kulinarnej brzmi: Smakujemy (stawiamy na przyjemność, kulinarne doznania etc.). Patronat nad tym wyjątkowym wydarzeniem objęło Radio ZET Chilli. 

W latach ubiegłych targi cieszyły się ogromnym zainteresowaniem zwiedzających. Już podczas pierwszej edycji, targi odwiedziło ponad 3000 osób. W kolejnych latach przybywało zarówno odwiedzających, jak i wystawców. Podczas targów organizowane są działania towarzyszące, jak np. wykłady i dyskusje na temat gastronomii i kuchni z całego świata, spotkania z autorami książek kulinarnych czy prezentacje. 

Targi Książki Kulinarnej odbędą się 22-24 lipca 2016 w godz. piątek 16-20, sobota 10-20, niedziela 10-18 w Zamku Ujazdowskim CSW/Qchnia Artystyczna przy ul. Jazdów 2 w Warszawie. 

Konkurs

Słuchajcie uważnie Radia ZET Chilli, ponieważ będzie można zdobyć atrakcyjne nagrody. Książki do wygrania w konkursie Radia ZET Chilli w związku z Targami Książki Kulinarnej w Warszawie:

Nasza księgarnia
"Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków" autorstwa Hanny i Pawła Lisów
Agora
książka Małgosi Minty
Gastrobanda
Wyd. Pascal
"Warzywo" Dominiki Wójciak
"Jaglany detoks" Marka Zaremby
"Jadalne kwiaty" Małgorzaty Kalemby-Drożdż
Wyd. Edgar
"Retrowarzywa" Pawła Łukasika i Grzegorza Targosza
Wydawnictwo Zwierciadło
"Koktajle dla zdrowia i urody" Katarzyny Błażejewskiej-Stuhr. 
Wyd. Vivante
"Dzika strona jedzenia" Jo Robinson 
"Kuchnia kokosowa" Camilla V. Saulsbury 
Wyd. Dwie Siostry
 "Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści" Paweł Suwała, Aleksander 
Baron, Grzegorz Kwapniewski, Dariusz Wolszczak, Julian Karewicz
"Jadłonomia" Marta Dymek
"Alfabet ciast" Zofia Różycka
Wielkie gotowanie na ulicy Czereśniowej" Dagmar von Cramm 
Wyd. LIterackie
Susan Herrmann Loomis
W mojej francuskiej kuchni 
Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków
Szymon Kubicki
Facet i kuchnia
Luca Dotti
Audrey w domu 
Wspomnienia o mojej mamie
Wyd. Esteri
La Veganista
Przepisy dla diabetyków
Dieta paleo dla początkujących
Dieta z sukcesem. Simple glyx. Przyjazny index glikemiczny
Wyd. Filo
" Po Prostu Nigella”
Bookoff księgarnia kulinarna:
Daniel Burns, Jeppe Jarnit-Bjergsø  - "Food and beer", wyd. Phaidon
Olafur Eliasson - "Studio Olafur Eliasson: The kitchen", wyd. Phaidon
Simone Ortega, Ines Ortega - "Quick and easy Spanish recipes". wyd. Phaidon

Komentarze